Grūstuvai, prieskonių malūnėliai ir gliaudikliai

Šviežiai sumaltų prieskonių kvapas ir skonis sukuria nepakartojamą atmosferą ir yra tobulo maisto gaminimo pagrindas. Druskos ir pipirų malūnėlis yra išbandytas būdas mėgautis tobulai sumaltais prieskonių grūdeliais, kurių nereikia ilgai laikyti. Įdomi estetika ir praktiškas funkcionalumas - DUKA pipirų ir druskos malūnėliai yra įvairių dizainų ir formų. Išsirinkite tokį, kuris puikiai derės prie jūsų virtuvės interjero ir patenkins jūsų kulinarinius poreikius.

Druskos ir pipirų malūnėliai - tipai
Pipirų ar kitų prieskonių malūnėlius pirmiausia reikėtų suskirstyti į rankinius ir elektrinius, besiskiriančius ne tik veikimo būdu, bet ir dizainu. Rankinis druskos ar pipirų malūnėlis puikiai papildys klasikinio, kaimiško ar retro stiliaus virtuvės dizainą. Kita vertus, elektrinis pipirų malūnėlis yra puikus pasirinkimas moderniam interjerui. Vienas svarbiausių aspektų renkantis druskos ar pipirų malūnėlį yra malimo mechanizmo tipas. Keraminis mechanizmas yra aukštos kokybės sprendimas, kuris užtikrina, kad druskos ir pipirų malūnėlis tiksliai sumals grūdelius ar kristalus, jų nesusmulkindamas. Plieninis mechanizmas išliks puikiai aštrus ir naudingas daugelį metų. Jo privalumas ir tas, kad jis atsparus pažeidimams, nors verta paminėti, kad veikia triukšmingiau nei keraminis mechanizmas.


Druskos ir pipirų malūnėliai - į ką atkreipti dėmesį?
Pipirų ir druskos malūnėliai gali būti puiki virtuvės puošmena. Žmonės, kuriems rūpi jų dekoratyvinės savybės, atkreipia dėmesį ne tik į funkcionalumą, bet ir į druskos, pipirų ir kitų prieskonių malūnėlio korpusą. Medinis druskos ir pipirų malūnėlis atrodo itin stilingai, tačiau verta pasidomėti, ar norimas įsigyti modelis yra gerai impregnuotas, kad drėgmė nepažeistų prietaiso. Plieniniai pipirų malūnėliai yra labai patvarūs ir tvirti, be to, juos lengva palaikyti švarius. Patartina prie savo poreikių derinti ne tik pagaminimo kokybę, bet ir konkretaus modelio dydį. Įvertinkite, kokį kiekį prieskonių naudojate vienu metu, ir pasirinkite pakankamai talpų druskos ar pipirų malūnėlį.

Pipirų malūnėliai
Rankinis pipirų ir druskos malūnėlis turi savito žavesio, tačiau jei norite greitai ir tiksliai ką nors sumalti, verta rinktis elektrinį pipirų ir kitų prieskonių malūnėlį. Elektrinis malūnėlis nereikalauja jokių pastangų ir yra patogus naudoti. Tačiau perkant tokį malūnėlį verta atkreipti dėmesį į mechanizmo veikimo greitį. Kur kas geriau tinka lėto greičio mechanizmas, galintis išgauti visą pupelių skonį ir aromatą. Elektrinis pipirų malūnėlis su ašmenimis visada sumala tokį patį pipirų grūdelių kiekį, o elektrinis malūnėlis leidžia lanksčiai pasirinkti malimo storį.  

Druskos ir pipirų malūnėlis gali atrodyti ir veikti skirtingai. Tačiau jis visada išlieka būtinu priedu, kad galėtumėte mėgautis tobulu namuose gaminamo maisto skoniu ir aromatu.

Kaip pasigaminti tobulą tyrę?
 Tobulai kreminę ir burnoje tirpstančią bulvių tyrę, o gal originalią moliūgų tyrę su prieskoniais? Kad ir kokį variantą pasirinktumėte, verta žinoti, kaip pasigaminti tobulą tyrę. Be pačių ingredientų, jums taip pat prireiks kelių virtuvės įrankių, visų pirma tinkamo plaktuvo. Funkcionalūs ir patvarūs plaktuvai, kuriuos rasite DUKA asortimente, leis jums paruošti gardžius patiekalus iš bulvių ir daržovių košės ar aksominės švelnios tyrės. Be to, šioje kategorijoje rasite ir trintuvų, kuriais lengvai paruošite savo prieskonių mišinį, naminį pesto ar gvakamolę.

Kaip pasigaminti skanią tyrę?
Pati klasiškiausia, žinoma, yra bulvių tyrė, kurią lengva paruošti, tačiau turite naudoti tinkamos veislės bulves. Geriausiai tinka C tipo bulvės, t. y. miltinės bulvės su sausu minkštimu, kuris verdant suyra. Tokias bulves lengviausia sutrinti plaktuvu iki aksominės vientisos masės. Kai bulvės išverdamos, nusausinamos ir išgarinamos, į jas įdėkite šiek tiek sviesto ir šilto pieno, tada kruopščiai sutrinkite plaktuvu ir pagardinkite druska bei pipirais. Tai pagrindinis receptas, kurį galima laisvai papildyti įvairiais priedais, pavyzdžiui, kepta šonine, karamelizuotais svogūnais, tarkuotu parmezano sūriu ar šviežiomis žolelėmis. Dar viena įdomi idėja - kelių ingredientų tyrė, pavyzdžiui, bulvių, žaliųjų žirnelių ir brokolių arba bulvių ir keptų raudonųjų paprikų. Tokie deriniai ne tik pasižymi unikaliu skoniu, bet ir intensyvia spalva bei puikiai atrodo lėkštėje.

Kokia yra geriausia trintuvė tyrei gaminti?

Pirmiausia patvarus! Plaktuvas - tai reikmuo, kuris turi atlaikyti didelį spaudimą, todėl geriausia rinktis metalinį arba iš patvaraus plastiko pagamintą modelį. Pavyzdžiui, nailonas yra itin patvarus, tačiau lengvas ir lankstus plastikas, puikiai tinkantis tokiems tikslams. Be to, iš nailono pagamintus virtuvės įrankius galima plauti indaplovėje! Rinkdamiesi plaktuvą taip pat atkreipkite dėmesį į patogią rankeną ir plaktuvo paviršiaus dydį - jis turėtų patogiai tilpti į puodą, kuriame paprastai verdate bulves.

 

 

Skaityti plačiau